Nieuw boek: ‘Het Learning & Development Canvas’

Onlangs verscheen mijn nieuwe boek ‘Het Learning & Development Canvas’!

Wil jij als L&D-er leren en ontwikkelen transformeren tot een ware powerhouse binnen jouw organisatie? Dan is dit boek voor jou interessant. In dit boek deel ik mijn ontwerpaanpak om deze transformatie vorm te geven en daarmee beoogde organisatiedoelen te behalen.

Het Learning & Development Canvas (L&DC) is een praktische en relationele benadering voor het ontwerp van leren en ontwikkelen, bestaande uit een reeks van 10 stappen. Deze aanpak vindt zijn grondslag in het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder (lees meer op strategyzer.com). Het doel van het L&DC is om op één A4-pagina vanuit diverse perspectieven te verkennen wat leren en ontwikkelen in jouw organisatie kenmerkt, wat je daarmee wil bereiken en hoe je dit gaat vormgeven. De hoeksteen van het oorspronkelijke model wordt gevormd door de waardepropositie – wat onderscheidt jou van de concurrentie?

Binnen het kader van het L&DC is dit de visie en cultuur over leren en ontwikkeling binnen jouw organisatie. Juist hierin schuilt het unieke aspect van jouw identiteit in termen van leren en ontwikkelen. De overige aspecten van het model worden hierop afgestemd, totdat er een concreet traject voor leren en ontwikkelen ontstaat dat naadloos past binnen de structuur van jullie organisatie.

Ga snel naar https://lnkd.in/ecPtVvaN om meer te weten te komen over het Learning & Development Canvas. Ook kun je hier het boek bestellen.

Wil je meer weten hoe je het Learning & Development Canvas kunt gebruiken in jouw organisatie? Kijk dan eens op deze pagina en neem contact met me op via kim@kerne.nl!

Learning & Development Canvas